Megvan a Tisza, Fidesz és Vitézy-LMP frakciók első közös ügye

Thumbnail for 6130632

Folytatódott az szmsz-vita, melyen nem kellett sokat várni arra, hogy a Fidesz, a Tisza és a Vitézy-LMP frakciók összefogjanak Karácsonnyal szemben. Azt akarják elérni, hogy szavazzanak az új szmsz-re adott módosítókról is, mivel nem minden pont került be az előterjesztésbe, amit a pártok akartak. Karácsony ezt nem engedi: amellett érvel, hogy az önkormányzati törvény értelmében a közgyűlés csak az általa benyújtott szmsz-javaslatról szavazhat.

Mohos Márton / 24.hu

Vitézy Dávid súlyos politikai kudarcnak nevezte azt, hogy nem sikerült főpolgármester-helyettest jelölni: ez szerinte száz százalékban Karácsony feladata, ezért arra kérte, hogy tegyen javaslatot. Ezzel együtt megköszönte Karácsonynak, hogy a javaslatára csökkentették a tanácsnoki pozíciók és bizottságok számát. Vitézy azt javasolta, hogy a cégvezetők munkáltatói joga kerüljön vissza a közgyűléshez, megjegyezve, hogy emlékszik olyan fővárosi cégvezetőre, akit a képviselő-testület váltott le. Karácsony erre válaszul elmondta, hogy emlékei szerint ő volt az egyetlen, aki az akkori BKK-vezér Vitézy visszahívása ellen szavazott.

A fideszes Gulyás Gergely Kristóf és Böröcz László is azt kérte, szavazzanak arról, hogy a cégvezetői munkáltatói jogok kerüljenek vissza a közgyűléshez. Az LMP-s Gál József azt javasolta, hogy a főpolgármester és a kerületi polgármesterek fizetésemeléséről is szavazzanak.

Ordas Eszter azt javasolta, hogy a szavazás megkezdése előtt rendeljen el ötperces szünetet, hogy megtárgyalhassák a módosítókat, de Karácsony továbbra sem akarja, hogy szavazzanak róluk.

Tehát

a Fidesz, a Tisza és a Vitézy-LMP frakció kardoskodik amellett, hogy szavazzanak a módosítókról.
A fideszes Radics Béla szerint nem indul jól a közös munka, Gulyás Gergely pedig nem érti, hogy ha Karácsony a demokrácia szellemében akarja vezetni a várost, akkor miért nem engedi, hogy a képviselők vitatkozhassanak az szmsz-ről. Karácsony erre megismételte, hogy törvénysértést kérnek tőle.

The post Megvan a Tisza, Fidesz és Vitézy-LMP frakciók első közös ügye first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest