Lázár János bejelentette, csökkentik a vasúti áruszállítás pályadíjait

Thumbnail for 6131159

A tranzitforgalom megerősítése az egyik fontos feltétele annak, hogy Magyarország kulcsállammá váljon a térségben. A versenyképességünk növelése érdekében a vasúti áruszállítás nem szenvedhet hátrányt a közúti fuvarozással szemben – jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-posztjában.

Meghallottuk a vasúttársaságok kérését: a szektor versenyképességi nehézségeinek enyhítése céljából csökkenteni fogjuk a vasúti pályadíjakat. A terv feletti használat során a MÁV ingyenesen fogja biztosítani a pályahasználatot a társaságok számára.

A poszt szerint a döntés célja az, hogy helyzetbe hozzák a vasúti árufuvarozást, amely az utóbbi években piaci részesedést veszített a közúti szállítmányozással szemben.

A pályadíjcsökkentés pontos mértékét a MÁV a következő hónapokban dolgozza ki, ami érezhető tehercsökkenést eredményez majd.
A miniszter szerint Európa, de elsősorban Magyarország versenyképességét növelni kell, és a közlekedés a feltétele annak, hogy az ipar, a szolgáltatás, és valamennyi szektor versenyképes legyen.

A miniszter a posztban arról nem ejtett szót, hogy vajon az amúgy is számos sebből nap mint nap vérző vasút bírni fogja-e a többletterhelést.

The post Lázár János bejelentette, csökkentik a vasúti áruszállítás pályadíjait first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest