Főnixmadárként teljesítette minden álmát, visszavonul a magyar gátfutó

Thumbnail for 6138453

„Ez nem egy hirtelen jött döntés, tudatosan évek óta készültem a lezárásra. Az elmúlt két évben főnixmadárként emlegetve teljesítettem minden kitűzött álmomat, viszont úgy gondolom, eljött az idő, hogy elbúcsúzzak és új kihívások elé nézzek” – írta Instagram-oldalán a debreceni atléta, aki szerdán ünnepli 32. születésnapját.

Hozzátette, nagyon sok élményt adott számára az atlétika, karrierjét pedig igazi hullámvasútként jellemezte, de emelt fővel tud távozni a pályáról, mivel a kitűzött céljait elérte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gréta Kerekes (@holaitsgreta) által megosztott bejegyzés

A Debreceni Sportcentrum versenyzője a 100 m gáton a párizsi játékok reményfutamában búcsúzott és a 30. helyen zárt. Idén 60 gáton rajthoz állt a glasgow-i fedett pályás világbajnokságon is, amelyen az elődöntőig jutott, és végül a 18. helyen végzett.

Kerekes háromszoros szabadtéri, illetve hétszeres fedett pályás magyar bajnok, legjobb eredménye a rövidebb távon 7.96 másodperc, míg 100 gáton 12.92 mp. A tavalyi budapesti vb-n tagja volt annak a 4×100-as női váltónak, amely 43.38 másodperces országos csúccsal végül 14. lett.

A hétvégén a legtöbb szavazattal választották be a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

The post Főnixmadárként teljesítette minden álmát, visszavonul a magyar gátfutó first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest