Ridley Scott már írja is a Gladiátor harmadik részének forgatókönyvét

Thumbnail for 6139825

Elkészül-e valaha a Gladiátor 2? – tette fel a kérdést kritikusunk 2020-ban, az öt Oscar-díjat nyert Gladiátor 20. évfordulójáról megemlékező cikkében, ekkorra ugyanis már sokan nem hittek az évtizedek óta rebesgetett folytatásban. Nos, nemhogy elékszült a második rész, ami a hírek szerint látványban és akcióban is felülmúlja majd az elsőt, de Ridley Scott már a harmadikon dolgozik.

A rendező nemrég egy francia magazinnak beszélt róla, hogy már játszadozik a Gladiátor 3. ötletével, most azonban a Total Film legújabb számában Scott hivatalosan is megerősítette, hogy dolgozik a folytatáson. Sőt, már írja a forgatókönyvet.

Már megvan nyolc oldal. Megvan a kezdőlöket egy nagyon jó anyaghoz

– nyilatkozta az alkotó.

A folytatásnak, persze, az is feltétele, hogy a második rész jól teljesítsen a mozikban (nálunk november 22-én mutatják be), de erre (az előzetest és az impozáns színészgárdát elnézve) egészen sok esély van.

A Total Filmnek Scott azt is elmondta, hogy szerinte milyen jelentőséggel bírt a Gladiátor: „Az első rész szerintem határozottan beindította sokak fantáziáját úgy, ahogy nem is számítottam rá. Mert hát amikor akkoriban szárnyra kapott a hír, hogy Ridley egy római filmeposzt – egy sword and sandal-filmet – rendez, akkor sokan kinevették. Ugyanis addig minden filmem elég régivágású, hollywoodi volt. Én viszont tudtam, mit csinálok. […] És így, furcsamód, modernizáltam a rómaieposz-típusú filmeket. Aztán, persze, elözönlötték a filmeket a bőrszoknyás fickók és hasonlók”.

Az első filmről is hatásairól itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Húszéves a Gladiátor, ami katasztrófának indult, mégis klasszikus lett

Ridley Scott filmje akkora siker lett, hogy egy csapásra elindította a szandálos filmek reneszánszát. Pedig Russell Crowe-ék menet közben írták a dialógusokat.

The post Ridley Scott már írja is a Gladiátor harmadik részének forgatókönyvét first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest