Mégis feláll az a kereskedelmi hatóság, amelynek tervét Nagy Mártonék korábban megalapozatlan sajtóhírnek nevezték

Thumbnail for 6139937

2025. január 1-jével feláll a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság – jelentette be Nagy Márton. A nemzetgazdasági miniszter az európai kereskedelem napján tartott rendezvényen elmondta, hogy az új hatóság felállítása négy területet érint majd: a kereskedelempolitika szakmai támogatását, a klasszikus fogyasztóvédelmi feladatokat, a kereskedelem élelmiszer-biztonsági felügyeletét, valamint a laborvizsgálatok egy része is átkerül a Nébihtől.

A hvg.hu cikke felidézi, hogy amikor két hónapja először felmerült a hivatal létrehozása a sajtóban, az NGM annyit reagált: „Megalapozatlan sajtóhíreket a Nemzetgazdasági Minisztérium nem kíván kommentálni”.

Az akkor megszellőztetett tervekhez képest a most bejelentett verzióban annyi a változás, hogy nem olvad be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a hatóságba, csak több feladatát szervezik át oda és a név sem az lett, mint amiről nyáron elsőként a Népszava írt.

Nagy Márton a rendezvényen arról is beszélt, hogy a kormány intézkedései sorozatos támadások alatt állnak. Szerinte vannak piaci szereplők, amelyek a támadásokat a magyar emberek felé irányítják, pedig jó lenne, ha a politizálás helyett olcsóbb és jobb termékeket kínálnának a családoknak – mondta, utalva a kormány által beperelt Sparra.

A miniszter az idei GDP-növekedést 1,5 százalékosra várja.

The post Mégis feláll az a kereskedelmi hatóság, amelynek tervét Nagy Mártonék korábban megalapozatlan sajtóhírnek nevezték first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest