Megdöbbentő adatok jöttek ki a lányokat érő nemi erőszakról

Thumbnail for 6140900

370 millió nőt és lányt érint a szexuális erőszak világszerte, vagyis minden nyolcadik ma élő lány és nő még tizennyolc éves kora előtt szexuális erőszakot élt át – ismertette friss kutatása eredményét szerdán az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF.

A kutatás eredménye még ennél is rosszabbul fest, ha a szexuális erőszakhoz hozzáveszik a az online és szóbeli bántalmazást. Ebben az esetben a világon minden ötödik nő válik áldozattá még 18 éves kora előtt.

A jelentés – amely új lapot nyit a szexuális erőszakról szóló ismeretek történetében – azt is megállapítja, hogy

a világon mintegy 240-310 millió fiú illetve férfi vált erőszaktevővé vagy szexuális bántalmazóvá még mielőtt elérte volna a felnőttkort.

Az UNICEF jelentése szerint a szexuális erőszak földrajzi, kulturális és gazdasági határokon átívelő, de Afrika Szaharától délre fekvő részén a legmagasabb az áldozatok száma: 79 millió, vagyis a lányok és nők 22 százaléka érintett.

Arányaiban a legrosszabb helyzetet Óceániában találták, ott a nők 34 százaléka élt át szexuális erőszakok tizennyolc éves kora előtt, ez számszerűen 6 millió nőt jelent.

Európában és Észak-Amerikában 68 millió lány és nő, azaz 14 százalékuk szenvedett el szexuális erőszakot kiskorúként.

Az UNICEF az eredményeket a 2010 és 2022 között 120 országban és területen végzett, országos reprezentatív felmérésekre alapozza. A fiúkra és férfiakra vonatkozó becsléseket az adatforrások szélesebb köréből származnak, és közvetett módszereket is alkalmaztak.

The post Megdöbbentő adatok jöttek ki a lányokat érő nemi erőszakról first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest