Kovács Gergely: Nem szimpatikus, hogy Magyar azt se mondja ki, hogy Vitézyt támogatja

Thumbnail for 6141359

Karácsony Gergelynek és Magyar Péternek kellene valamilyen közös nevezőre jutnia a fővárosban, mi ott nem tudunk mit csinálni – mondja a fővárosi helyzettel kapcsolatban a Telexnek adott interjújában Kovács Gergely XII. kerületi polgármester, aki az alakuló ülésen azért nem vett részt, mert „nem volt jól aznap reggel, meg el is fáradt az előző napon”, amikor a XII. kerületi alakuló ülés volt.

Karácsony Gergellyel semmilyen viszonya nincs, de megszavaznák, akit a Karácsony gondol, Kiss Ambrust is. Hozzátette: neki a Tisza jelöltje és Vitézy Dávid is „oké”. A Kutyapárt társelnöke szerint az a baj, hogy a tiszások

úgy tesznek, mintha az jelentené a város vezetését, hogy ott vannak a képviselőik, meg hogy lett egy esélyegyenlőségért és akadálymentesítésért felelős tanácsnokuk. Másnak meg nem akarják hagyni, hogy vezesse a várost, nem hagyják, hogy Ambrus ott legyen.

Magyar Péternek egyébként drukkol, hogy legyőzze a Fideszt, de „a Fidesz és a Tisza között ránk is nagy szükség van országosan is, hogy a kritikus gondolatoknak, meg humornak is maradjon hely. De úgy érzem, a fővárosnál kicsit elbeszélünk egymás mellett”.

Kovácsnak az sem szimpatikus, hogy „Magyar azt se mondja ki, hogy ő amúgy Vitézyt támogatja. Csak körül írja. Nem szimpi, hogy nem mondják ki, hogy mi van, nem vállalják fel a véleményüket, hanem csak kommunikációval igyekeznek megoldani ezt az egészet. Szerintem ők is jobban járnának, ha kimondanák az igazat.”

Kovács a Magyarral és Vitézyvel folytatott beszélgetéséről azt mondta, hogy „Magyar felől az a javaslat érkezett, hogy Vitézy legyen az egyik főpolgármester-helyettes, és a Kutyapárt is adjon egyet.” Kovács szerint „tök nem korrekt, amit a Péter tol, mert abszolút nem a pozíciókon megy a vita, és nem az van, hogy mindenki 500 embert akar betolni a fővároshoz. Az van, hogy jelenleg senki nem akarja vezetni a fővárost. És nyilván egy ilyen helyzetben gyakorlatilag már kapkodnak az után, aki bármilyen területet hajlandó elvinni.” A polgármester beszélt arról is, hogy a Kutyapárt azért nem javasol saját főpolgármester-helyettest, mert nekik az most túl nagy falat lenne.

A Tiszának és Karácsonynak kéne barátságosabb viszonyba kerülni, és jobban megegyezni a város vezetéséről. Mi pedig nagyon szívesen segítünk abban, amiben tudunk

– összegzett Kovács. A polgármester a Telexnek adott interjújában arról is beszélt, hogy eddig 420 ezret keresett havonta, most pedig 4 millió forintot fog. „Nem tudom, veszünk fel belőle alkalmazottakat a párthoz, vagy valami, mert ez így tényleg szürreális” – nyilatkozta.

The post Kovács Gergely: Nem szimpatikus, hogy Magyar azt se mondja ki, hogy Vitézyt támogatja first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest