Fucsovics olyan nyerőt ütött, alig hitte el az ellenfele is

Thumbnail for 6154052

Fucsovics Márton (93. a világranglistán) szettelőnyről kikapott a harmadik helyen kiemelt Felix Auger-Aliassime (21.) ellen az Antwerpenben zajló, 690 ezer euró összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Az ötödik egymás elleni mérkőzésükön 3:3-ig csak a magyarnak kellett bréklabdákat hárítania, majd 4:4-nél a kanadai is megtette ezt. A nem túl magas színvonalú és sok hibával tarkított szett rövidítésben dőlt el, amelyben Fucsovics volt stabilabb, így 58 perc elteltével előnybe került.

A folytatásban nem sokat változott a meccs képe, mígnem 3:3-nál bekövetkezett az első brék, méghozzá Auger-Aliassime javára, aki végigvitte előnyét, és 1 óra 52 percnél kiegyenlített. Az utolsó felvonásban az ellenfél 2:2-nél brékelt, majd ezt 2:4-nél is megismételte, és mivel Fucsovicsnak esélye sem volt visszavenni az elvesztett adogatásokat, 2 óra 34 perc után mehetett gratulálni a hálóhoz.

A magyar játékosnak volt egy látványos nyerő ütése a harmadik szettben, már vert helyzetből tudta úgy visszaütni a labdát a pályára, hogy Auger-Aliassimének esélye sem volt elérni. A kanadait el is kapta a kamera, ahogy kissé értetlenül néz maga elé.

Felix couldn’t believe it

Fucsovics with a crazy winner in Antwerp ????#EuropeanOpen pic.twitter.com/P84eU7krGm

— Tennis TV (@TennisTV) October 16, 2024

Kapcsolódó
Három magyar edző is kapott jutalmat Milák Kristóf olimpiai szerepléséért

Minden sportágban máshogy oszlanak el a pénzjutalmak, Csipes Tamara mellett például Csipes Ferenc is komoly összeget kapott az olimpiai szereplés után, az öttusázók kapitánya viszont nem járt jól.

The post Fucsovics olyan nyerőt ütött, alig hitte el az ellenfele is first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24sport

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest