Szexuális visszaélés gyanúja miatt távozik egy komáromi iskolaigazgató

Thumbnail for 6162439

Közös megegyezéssel távozik az a komáromi iskolaigazgató, aki ellen szexuális visszaélés gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A férfi egy diáklánnyal került szexuáis viszonyba az iskolában – írja a Blikk.

A cikk szerint a történetről több mint egy hónapja beszélnek az iskolában. A szülők állítólag azután tudták meg, hogy az igazgatóra és a diáklányra aktus közben rányitott a takarítónő, aki beszámolt erről egy szülői értekezleten.

Az egyik diák szerint a történtek után egyesével hallgatták ki a diákokat az igazgatói irodában. Megfenyegették őket, hogy se az ügyről, se a kihallgatás tényéről nem beszélhetnek.

A lap szerint a szülők hétfőn kaptak értesítést az igazgató távozásáról. Azt írták nekik, hogy csütörtökön egy szülői értekezleten tájékoztatják őket a részletekről.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság eközben hatalmi vagy befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális visszaélés gyanúja miatt indított eljárást.

Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője az ügyben már múlt héten tájékoztatást kért a Tatabányai Szakképzési Centrumtól, ám választ nem kapott, így – közölte – kedden személyesen próbálkozik információkhoz jutni. Tóth azt írta, csak a problémák egy része oldódott meg. A diákok jogsértő kihallgatását, például, továbbra sem vizsgálták ki.

The post Szexuális visszaélés gyanúja miatt távozik egy komáromi iskolaigazgató first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest