Alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítják az október 23-án fegyveres akcióra készülő férfit

Thumbnail for 6162732

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit külföldi társhatóság jelzése alapján a Terrorelhárítási Központ hatékony közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – áll az ügyészség közleményében.

Mint írják, a férfi megalapozottan gyanúsítható alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével, amelyet a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A nyomozás külföldi társhatóságok jelzése alapján indult meg, a terheltet a Rendőrség a Terrorelhárítási Központtal közös, szakszerű művelet keretében fogta el.

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozza. A főügyészség álláspontja szerint az elkövetés körülményeire figyelemmel mind a bizonyítás jogellenes befolyásolásának, mind a bűnismétlésnek a veszélye valós, így enyhébb kényszerintézkedés nem jöhet szóba.

A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan ma dönt. Az ügyben több gyanúsított is van.

Hétfőn a Telex írt arról, hogy az amerikai titkosszolgálat olyan operatív eszközökkel megszerzett információkkal látta el a magyar szerveket, amelyek arra utaltak, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján. Arra vonatkozóan nem kaptak információt, hogy hol készültek akcióra és annak ki lehetett a célpontja. De a Kormányzati Tájékoztatási Központ megerősítette, hogy figyelmeztetést kaptak.

Kapcsolódó

The post Alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítják az október 23-án fegyveres akcióra készülő férfit first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest