Halottnak nyilvánítása után ébredt fel egy férfi

Thumbnail for 6163072

Mindenki legrosszabb rémálma vált valósággá egy férfinél az amerikai Kentucky állam egyik egészségügyi intézményében, ugyanis halálának elkönyvelése után, már a szervátültetésre való előkészület során tért magához – írja a Science Alert.

Az esetről Nyckoletta Martin szervátültetéseket felügyelő szakember számolt be egy az Egyesült Államok Képviselőházának küldött, az ország szervbeszerzési és -átültetési rendszeréről szóló levelében. Mint állítja, ő maga a Kentucky Organ Donor Affiliates (KODA) szervmegőrzőjében dolgozik és a 2021. októberi dokumentumok áttekintésekor bukkant rá a vérfagyasztó esetre.

A szóban forgó eset alanya a 36 éves Anthony Thomas ‘TJ’ Hoover volt, akit kábítószer-túladagolás miatt szállítottak a richmondi Baptist Health kórházba. A szívleállás után a férfit agyhalottnak nyilvánították, és levették a lélegeztetőgépről, majd, kívánságának megfelelően, szervdonorként készítették elő műtétre.

A férfi nővére ott volt, amikor a műtő felé vitték, és, mint felidézte, testvére szeme még ki is nyílt az út során, ám, mint mondták az orvosok, ez egy természetes reflex, ami már nem minősül életjelnek.

Amikor azonban a műtőasztalra került és látható mozdulatokat tett, valamint sírni kezdett, realizálta a személyzet, hogy tényleg életben lehet. Az ott lévő orvosi személyzet ezután megtagadta az operáció folytatását. A férfi, szerencsére, túlélte az esetet, de azóta is nővére gondozásában van, ugyanis folyamatos problémái vannak beszédével, memóriájával és mozgásával. Az esetet már vizsgálják a hatóságok.

The post Halottnak nyilvánítása után ébredt fel egy férfi first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest