Ketten meghaltak egy lakócsónakban Gyomaendrődnél

Thumbnail for 6163346

Ketten meghaltak egy lakócsónakban, a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese kedden az MTI-vel.

Dóka Imre tájékoztatása szerint kedden délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél, egy lakócsónakban ketten tartózkodnak, ám nem adnak életjelt magukról. A gyomaendrődi és a szeghalmi tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők partra vontatták a járművet. A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét, a bent lévő két ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni – áll a közleményben.

A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja.

A közleményben szerepel, hogy egy köbméter gáz elégetéséhez mintegy tíz köbméter levegő szükséges. Ha a levegő-utánpótlás nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amelynek során szén-monoxid keletkezik. Szénmonoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők, az érzékelők időben jeleznek, amikor még van idő cselekedni, menekülni – hívja fel rá a figyelmet a közlemény.

The post Ketten meghaltak egy lakócsónakban Gyomaendrődnél first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest