Gulyás Gergely: ’56 legnagyobb tanulsága, hogy a szabadság megéri az árát

Thumbnail for 6163567

1956 igazsága és legnagyobb tanulsága, hogy a szabadság megéri az árát, érdemes küzdeni érte – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen.

Gulyás Gergely emlékeztetett, idén először úgy emlékezünk meg 1956-ról, hogy már több idő telt el az első szabad választások óta, mint amennyi a forradalomtól a rendszerváltoztatásig.

Ezért a szabadságban felnövő nemzedékekben is fontos tudatosítani, hogy a mai szabadságunk az 1956-os forradalomból sarjadt ki

– hangsúlyozta a miniszter.

Gulyás Gergely szavai nagyon más irányt képviselnek, mint Orbán Balázs közelmúltbeli elmélkedése, amikor a kormányfő politikai igazgatója azt mondta:

Pont ’56 miatt visszük azt a politikát, amit viszünk. (…) Pont ’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt. Mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna. Azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.

Kapcsolódó
Orbán Balázs mérgező szavai: nincs elvarrva az ’56-os botrány, veszít rajta a NER, sokat kell még magyarázkodni

Próbálták, de nem tudták hatástalanítani Orbán Balázs mondatait. László Róbert elemző szerint a Fidesz jó eséllyel elvesztette 1956 ügyét.

The post Gulyás Gergely: ’56 legnagyobb tanulsága, hogy a szabadság megéri az árát first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest