Mozgásképtelenné vált a mentőhelikopter, a rotor tengelyére csavarta a reptéri vonókötelet a lezuhant siklóernyős mentésénél

Thumbnail for 6165768

Két mentőhelikopterre volt szükség vasárnap a Kalocsa mellett lezuhant siklóernyős mentéséhez, a helyszínre érkező első gép ugyanis órákra mozgásképtelenné vált, miután leszállás közben a rotor felcsavarta a repülők és siklóernyősök vontatásához használt csörlőző kötelet.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a baleset Kalocsa külterületén, egy ipari parkban található repülőtéren történt. Egy 46 éves budapesti férfi zuhant le vasárnap délelőtt földi csörlőzés közben mintegy 20 méteres magasságból és súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint a helyszínre elsőként érkező mentőhelikopter rotorszele a földön heverő fő-vonókötelet a rotor a kabin fölött a tengelyre csavarta, ezért a sérültet végül egy másik, Kalocsára hívott mentőhelikopter szállította kórházba.

Az elsőként érkező helikopter a helyszínt – karbantartást követően – önerőből hagyta el – írta a rendőrség. A repülési adatok szerint gép a budaörsi reptérre repült, ahol megvizsgálják, milyen károkat okozott a felspulnizott kötél.

A történteket a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

The post Mozgásképtelenné vált a mentőhelikopter, a rotor tengelyére csavarta a reptéri vonókötelet a lezuhant siklóernyős mentésénél first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest