Vitézy Dávid múzeumügyben belerongyol a júniusban még őt támogató Fideszbe

Thumbnail for 6170139

Facebook-bejegyzésben küldött lángost a kormánynak Vitézy Dávid (kinek javára az önkormányzati választáson visszaléptette főpolgármester-jelöltjét a Fidesz).

Vitézy a Budapesten működő országos múzeumok helyzete miatt javasolja, a Fővárosi Közgyűlés a jövő heti ülésén kezdeményezze, hogy:

1. A Természettudományi Múzeum fő kiállítóhelyét ne költöztesse a Kormány Debrecenbe,

2. A Közlekedési Múzeum fő kiállítóhelyét ne költöztesse a Kormány egy Debrecen melletti kies autópálya-csomópontba,

3. Az ország egyik legszebb és legértékesebb épülete és fontos múzeuma, a 7 éve bezárt Iparművészeti Múzeum felújítását végre kezdjék el, hiszen semmilyen munka nem zajlik az épületen évek óta.

Plusz azt is indítványozza:

Nyilvánítsuk ki, egyetértünk azzal, és Magyarország fővárosaként felelősséget is érzünk annak kapcsán, hogy a kulturális szolgáltatások kínálata és elérhetősége a vidéki városokban, így Debrecenben is javuljon, erősödjön. Hiszen nem a vidék-főváros ellentétek szítása a célunk, mint a vidékre költöztetést kitaláló Lázár Jánosnak.

Javasolja továbbá, hogy:

A Kormány azokat a forrásokat, melyekből a Közlekedési Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot Debrecenbe költöztetné, fordítsa a vidéki városaink meglévő múzeumainak fejlesztésére, vagy az országos múzeumok olyan új, vidéki tagintézményeinek kialakítására, amelyek megfelelőképpen igazodnak az adott város, térség, tájegység természeti kincseihez, épített, tárgyi és és szellemi örökségéhez, hagyományaihoz, és méretük, szakemberellátottságuk, kulturális turisztikai vonzerejük alapján fenntarthatóak.

Az összegzés pedig ekképpen hangzik:

A budapesti múzeumokat pedig ne vigyék sehova, sőt, a Közlekedési fejlesztését Kőbányán az Északi Járműjavítóban, és az Iparművészeti rekonstrukcióját végre gyorsítsák fel!

The post Vitézy Dávid múzeumügyben belerongyol a júniusban még őt támogató Fideszbe first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest