Megvan, mikor lesz az időközi választás az elhunyt Potápi Árpád János helyére

Thumbnail for 6173161

A választókerület választási bizottsága a péntek délutáni ülésén azt a javaslatot tette a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB), hogy az időközi választást 2025. január 12-én, vasárnapra tűzzék ki Tolna vármegye 2. választókerületében, írja a Telex.

A Dombóvárt, Bonyhádot, és 56 kisebb települést magába foglaló kerületben amiatt kell időközi választást tartani, hogy elhunyt a fideszes Potápi Árpád János.

Ha az NVB elfogadja a javaslatot, akkor a szavazást megelőző ötvenedik napon, november 23-án indulhat a hivatalos kampányidőszak.

Az ellenzék számára a dombóvári választókerület nagy falat lehet, hiszen a 2022-es választáson Potápi Árpád a szavazatok 62,44 százalékával nyert zsinórban hetedik alkalommal egyéni mandátumot, emlékeztetnek a cikkben. A hatpárti ellenzék jelöltje, Szabó Loránd, Dombóvár korábbi DK-s polgármestere mindössze 27 százalékon végzett, Tobak Gábor a Mi Hazánk Mozgalom színeiben pedig 7,54 százalékot tudott begyűjteni.

Azt még nem tudni, hogy a Tisza Párt indít-e jelöltet. Magyar Péter ezzel a kérdéssel kapcsolatban korábban azt mondta, mérlegelnek.

The post Megvan, mikor lesz az időközi választás az elhunyt Potápi Árpád János helyére first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest