Orbán Viktor Grúziára cserélte az EU-s parlamentek találkozóját

Thumbnail for 6173189

A jelek szerint az elmúlt napokban szervezték csak meg Orbán Viktor hétfői grúziai látogatását, ugyanis a miniszterelnök az EU uniós ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságainak ülésén tartott volna előadást az Országgyűlésben, de erre nem került sor, lemondta a szereplést, írja a hvg.hu.

Kövér László a nyitóbeszédében jelentette be, hogy Orbán helyett Bóka János uniós ügyekkel foglalkozó miniszter vesz részt az eseményen.

A házelnök kitért arra is, hogy Orbán a grúziai út miatt nem tud rajta részt venni az eseményen. A magyar kormányfő a magyar elnökség programjáról és eredményeiről tartott volna előadást, olvasható a cikkben.

A kormányfő Irakli Kobakhidze grúz miniszterelnök meghívására érkezik hétfőn a kaukázusi köztársaságba, ahol hétfőn és kedden folytat hivatalos tárgyalásokat. A magyar delegáció tagja lesz Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mint ismert, a kritikusai szerint oroszbarátnak minősített, grúz kormánypárt a hétvégén a voksok több mint 54 százalékának megszerzésével nyerte meg a választásokat Georgiában, ami hazánk több szoros szövetségese szerint aggodalomra ad okot, és maga a grúz elnök is kijelentette, hogy nem ismeri el a választási eredményeket, amelyek mögött orosz befolyást feltételez. Szijjártó viszont ettől függetlenül gratulált a győztesnek.

The post Orbán Viktor Grúziára cserélte az EU-s parlamentek találkozóját first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest