Toronymagasan a Fidesz költötte a legtöbb pénzt a Facebookon, hogy Orbán videóit hirdesse

Thumbnail for 6173660

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldala október 13. és 19. között a legnagyobb magyar politikai hirdető volt a Meta adatai szerint a Facebookon: 10,7 millió forinttal bő hatszor annyi költés történt a miniszterelnöknél, mint a második helyen lévő ‘Magyarország kormánya’ vagy a harmadik helyen lévő Origo oldalán – írja Lakmusz.hu.

Egy hónap alatt 34, három hónap alatt 59 millió forintot költött a Fidesz Orbán posztjainak és videóinak terjesztésére.

A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán már az október 9-i, strasbourgi EU-parlamenti vita másnapján elkezdték hirdetni az Orbán-megszólalásokból összevágott, rövid videókat, „strasbourgi csörték” címmel. Pár nap alatt ezekből összesen 20-at közöltek és futtattak meg fizetett hirdetésként a Facebookon és az Instagramon. A Meta hirdetéstára, a Facebook AdLibrary adatai szerint a videók promotálására egyenként durván 350 ezer és 750 ezer forint közötti összeget fordított a finanszírozó Fidesz.

A hivatalos miniszterelnöki Facebook-oldalon egyébként bevett eljárásnak számít, hogy a hirdetéseket a Fidesz finanszírozza. Orbán árvízi védekezéssel kapcsolatos szeptemberi tájékoztatóinak, kis videóinak hirdetését – összesen 17 ilyet tart nyilván az AdLibrary – is a Fidesz fizette.

A képregényes, karikatúraszerű „strasbourgi csörte-videók” Orbán európai parlamentben elmondott válaszaiból közölnek részleteket. Az egyperces minitörténetek szerint a miniszterelnök a kritikákat rendre helyre teszi, miközben a kritikát eredetileg megfogalmazó és Orbán válaszával megcélzott felszólaló csendben figyel, Orbán pedig besöpri a tapsot, egy gépi hang bejelenti a K.O.-győzelmet, majd, slusszpoénként, napszemüvegben is látjuk a miniszterelnököt.

The post Toronymagasan a Fidesz költötte a legtöbb pénzt a Facebookon, hogy Orbán videóit hirdesse first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest