Nyersetetés, sütemény, maradékok: rengeteg hibát követhetünk el a kutya etetése során

Thumbnail for 6384262

Kezdő kutyatartókban számos olyan kérdés merülhet fel az első hónapokban, amelyekre a vélemények sokszínűsége miatt nem lehet egyértelmű választ találni az interneten. Ilyen például az, hogy előre csomagolt táppal, vagy otthon készített, főtt étellel érdemesebb-e etetni a jószágot, de mivel egyre több felől hallani az úgynevezett nyersetetésről, sokan ezt is megfontolhatják.

Itt azonban nem ér véget a kérdések sora: a tápok összetétele kapcsán legalább annyi kérdés merül fel, mint hogy naponta hányszor, mennyi ételt érdemes adni a kutyáknak, de természetesen azzal is fontos tisztában lenni, hogy milyen zöldségeket és gyümölcsöket adhatunk a kutyának úgy, hogy ne essen semmi baja. Annak érdekében, hogy tudományosan pontos válaszokat kapjunk az alábbi kérdésekre, felkerestünk egy dietetikus-állatorvost és egy kisállat-dietetikust.

Hányszor érdemes etetni?

A lapunknak megszólaló dietetikus, állatorvos Dr. Montlika Lejla szerint fajtánként eltérő, hogy kettő, három vagy négy etetés az, ami a legjobb, egészen felnőttkorig. Amikor az anyatejről átszoktatjuk a kiskutyát a szilárd eledelre, naponta több alkalommal kisebb mennyiségeket javasolt etetni. Általánosságban elmondható, hogy a kölykök 3 hónapos koráig 3-4 etetés, 6 hónapos koráig 3 etetés, majd 6 hónapos kor felett, illetve felnőtt korban a napi 2 etetés javasolt egy egészséges kutya esetében. Felnőtt korban sem javasolt a napi kétszeri etetést lecsökkenteni, ugyanis a habzsolás és a hirtelen nagy mennyiségű eledel elfogyasztása gyomorcsavarodást okozhat.

Innen persze adódik is a következő kérdés, hogy mikortól tekinthetők felnőttnek a kutyák?

The post Nyersetetés, sütemény, maradékok: rengeteg hibát követhetünk el a kutya etetése során first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest