Kolumbia – Brazília és Vietnam után – a világ harmadik legnagyobb kávéexportőre, több mint 500 ezer család megélhetését adja a kávé az országban, mégse a saját prémium minőségű italukat isszák – számolt be róla a BBC egy videójában.
Ennek az az oka, egy helyi kávétermelő szerint, hogy másodosztályú kávét isznak helyette.
Sok cukrot adnak hozzá, hogy édesebb legyen. Nyilvánvalóan azért, hogy megpróbálják enyhíteni ennek a kávénak a kellemetlen ízét
– nyilatkozta, ahogy azt is, fekete italnak, „tinto”-nak nevezik, és hasonló, mint a bő lére eresztett, americano kávé. A BBC újságírója azt mondja a felvételen még, hogy ez a fajta kávé mindenhol elérhető az országban, de ízében nem igazán hasonlít arra, amit Európában iszunk.
A helyiek egyszerűen nem tudják megfizetni azt az árát annak a kávénak, amit ők termesztenek.
A kávébabot kézzel szedik le a bokrokról, mivel a hegyeken nem tudnak gépeket használni, de ez biztosítja a minőséget is, mivel csak a megfelelő érettségű bogyókat szedik le. A prémium minőségű kávé jelentős többségét ezután exportálják, a legnagyobb felvásárlójuk az Egyesült Államok.
The post Miért nem a saját prémium kávéjukat isszák a kolumbiaiak? first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu