A legalacsonyabb koleszterintartalmú hús nem egy átlagos szárnyas vagy halhús, hanem a strucchús – írja az nlc.
Azok, akik az egészséges, alacsony koleszterintartalmú étkezést részesítik előnyben, még a csirkénél vagy a pulykánál is jobban járnak azzal, ha az itthon még egzotikusnak tartott struccok húsából készítenek maguknak ételt. Míg a marhahúsban 90–100 mg koleszterin található, a csirkében már csak 85 mg, azonban ez még mindig lényegesen több, mint az az 58 mg, amennyit a strucchús tartalmaz. Emellett ez az étel fehérjében gazdag és telített zsírsavakat, valamint cinket és vasat tartalmaz, így ideális választás a szív- és érrendszeri egészségünk megőrzése érdekében. A vörös húsok minden előnye megtalálható benne, azok hátrányai nélkül, ráadásul könnyed, és nincs erős szaga vagy nehéz állaga. A strucchúst speciális hentesüzletekben vagy online szerezhetjük be, és közepes lángon ajánlott elkészíteni, ugyanis az alacsony zsírtartalma miatt gyorsan kiszáradhat.
A magas koleszterinszint tünetei először az arcon és a végtagokon tűnhetnek fel, de a zsíroktól elválaszthatatlan koleszterin lehet jó és rossz is, és a kávé helyes lefőzésétől kezdve a rendszeres fokhagyma- vagy tojásfogyasztáson át számtalan dolgot tehetünk a minél optimálisabb érték eléréséért.
The post Ritkán esszük, pedig ez a legalacsonyabb koleszterintartalmú hús first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu