Régóta folyik a vita arról, hogy a tojásokat a hűtőben vagy a konyhapulton jobb-e tárolni, és hogy ki melyik opcióra teszi le a voksát, az az Express cikke szerint attól is függ, az illető az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban él-e. Utóbbi csoport tagjai szerint szobahőmérsékleten, a konyhapulton érdemes tartani a tojásokat, míg az amerikaiak szerint a hűtőben. Mary Berry brit gasztronómiai író és televíziós műsorvezető azonban most eldöntötte a vitát, és úgy néz ki, az amerikai módszert támogatja.
A tojásokat a dobozukban, a hűtőszekrényben tároljuk (távol az erős ételektől, hogy ne vegyék át az ízeket és szagokat a héjukon keresztül)
– írja a szakácskönyvében. Mary Berry azt is megjegyzi, hogyha a hegyes felükkel lefelé helyezzük el őket, a sárgája a tojás közepén marad, és hogy mindig használjuk fel a tojásokat a szavatossági idő lejárta előtt.
A hűtőszekrényben a 4°C vagy az alatti hőmérséklet garantálja, hogy hosszabb ideig frissek maradnak a tojások, azonban mindig helyezzük őket a középső polcok egyikére, mert az ajtóban könnyen megromolhatnak. Jenna Kelly élelmiszer-higiéniai szakértő ugyanezt javasolja, és a hűtőszekrény ajtajában való tárolástól ő is óva int mindenkit, hiszen a folyamatos hőmérséklet-ingadozás felgyorsíthatja a romlást.
A rendszeres tojásfogyasztásnak egyébként meglepő hatásai is lehetnek, és a zabpehely mellett tökéletes lehet reggelire – főleg, ha ismerjük azt a kiváló módszert, amellyel könnyedén meghámozhatjuk a főtt tojást.
The post Tovább marad friss a tojás, ha „amerikai módon” tároljuk first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu