„Annyit egyél, amennyi jól esik – az egészet!” Miért falunk kipukkadásig és miért tömjük a másikat? Beidegződéseink az étkezőasztalnál

Thumbnail for 6774060

Miért az alapján döntünk egy étteremről, hogy elég nagyok-e az adagok? Miért nem merünk újra megkóstolni valamit egy-egy rossz élmény után? Miért nem szeretünk osztozkodni? És miért félünk attól, ami egy kicsit is más? Mindannyian magunkkal hozzuk a múltunkat az étkezőasztalhoz. Gyerekkori élmények, családi szokások, iskolai menzák és a körülöttünk élő közösség mintái alakítják, hogyan eszünk, mit tartunk finomnak, és mennyire merünk új fogásokat kipróbálni. Nézzük, mit árulnak el rólunk legismertebb averzióink.

Tovább az erdeti cikkre:: HVG

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest