Ezeket az ételeket nem szabad a hűtőajtóba tenni

Sokan a hűtőszekrény ajtajában kialakított polcokon tartják a tejet, tojást, sajtot és sok egyéb tejterméket is, pedig éppen ezeket az élelmiszereket nem szabadna ott tárolni a szakértők szerint. Kathleen Benson dietetikus a Reader’s Digestnek nyilatkozva árulta el, miért és milyen ételeket kell távol tartani a hűtőajtótól.

Amikor kinyitjuk a hűtőszekrényt, hirtelen az ottaninál jóval melegebb levegő áramlik a belsejébe. Ez magasabb hőmérsékletű áramlat először az ajtó polcain található termékeket éri, ami kedvezőtlen hatással van tartósságukra. A meleg már önmagában is a kívántnál korábbi romlást eredményezhet, az igazi probléma azonban az a gyakori hőmérséklet-változás, amely az ajtó rendszeres kinyitásával és becsukásával jár. Az olyan friss áruk, mint a tej, a tojás, a sajt, a nyers húsok és tenger gyümölcsei erre kifejezetten érzékenyek, így gyorsan megromolhatnak. Ezeket tehát semmiképpen nem ajánlott a hosszabb időtartamokig az ajtóban tárolni, még akkor sem, ha leggyakarabban éppen ott alakítanak ki ezek számára speciális tartókat. Ehelyett inkább az alsó polc hátuljára érdemes helyezni a legérzékenyebb élelmiszereket, ott ugyanis kevésbé érinti őket a hőingadozás.

Az így felszabadult ajtóban pedig az olyan kevésbé kényes termékeket érdemes tárolni, mint a lekvárok, palackozott üdítők, ételízesítők és savanyúságok.

Egyéb háztartási tippekért és tanácsokért olvassa el alábbi cikkeinket is:

The post Ezeket az ételeket nem szabad a hűtőajtóba tenni first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest