Novemberben szezonja van a karfiolnak, más néven kelvirágnak. Ez a zöldség szuper sokoldalú, készíthetünk belőle leveseket, rakott ételeket vagy akár savanyúságot is, olvasható a Nébih Facebook-oldalán.
Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a karfiolnak a levelei is ehetők. A poszt szerint a levelek alapos tisztítás után felhasználhatók krémleveshez, húslevesbe vagy megpárolva a karfiolrózsákkal együtt.
Felhívták rá a figyelmet, hogy a karfiolt a hűtőszekrény zöldségtároló fiókjában tároljuk, hogy minél tovább friss maradjon.
Ha fekete pöttyöket látnánk a zöldségen, ne ijedjünk meg.
Az apró pöttyök legtöbbször oxidáció miatt jelennek meg – az öregedés természetes jelei. Ha a karfiol friss illatú és ropogós, akkor az oxidáció okozta apró pöttyös rész eltávolítása után bátran fogyasztható!
– fogalmaztak a bejegyezésben.
Hozzátették, hogy a nagyobb kiterjedésű foltok, illetve a puha, nyálkás állag, kellemetlen szag gombák jelenlétére utal, ebben az esetben ne fogyasszuk el a karfiolt.
The post Ne dobd ki a karfiol leveleit: erre használhatod fel first appeared on 24.hu.
Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu





