Ne dobd ki a karfiol leveleit: erre használhatod fel

Novemberben szezonja van a karfiolnak, más néven kelvirágnak. Ez a zöldség szuper sokoldalú, készíthetünk belőle leveseket, rakott ételeket vagy akár savanyúságot is, olvasható a Nébih Facebook-oldalán.

Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a karfiolnak a levelei is ehetők. A poszt szerint a levelek alapos tisztítás után felhasználhatók krémleveshez, húslevesbe vagy megpárolva a karfiolrózsákkal együtt.

Felhívták rá a figyelmet, hogy a karfiolt a hűtőszekrény zöldségtároló fiókjában tároljuk, hogy minél tovább friss maradjon.

Ha fekete pöttyöket látnánk a zöldségen, ne ijedjünk meg.

Az apró pöttyök legtöbbször oxidáció miatt jelennek meg – az öregedés természetes jelei. Ha a karfiol friss illatú és ropogós, akkor az oxidáció okozta apró pöttyös rész eltávolítása után bátran fogyasztható!

– fogalmaztak a bejegyezésben.

Hozzátették, hogy a nagyobb kiterjedésű foltok, illetve a puha, nyálkás állag, kellemetlen szag gombák jelenlétére utal, ebben az esetben ne fogyasszuk el a karfiolt.

Kapcsolódó
Ezt ne tedd az orchideával, mert biztosan elpusztul

Mutatjuk, mit csinálj, és mit ne csinálj.

The post Ne dobd ki a karfiol leveleit: erre használhatod fel first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest