11 év fegyházat kértek az amfetaminolajos drogkereskedőre

Thumbnail for 6104985

Minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt állítja bíróság elé a Tolna Vármegyei Főügyészség azt a 45 éves pincehelyi férfit, aki Hollandiából behozott amfetaminolajból akart nagy mennyiségben speedet előállítani.

A főügyészség közleménye szerint a férfi tavaly májusban egy bérelt kocsival utazott külföldre amfetaminolajért. Ebből „speed” vagy „spuri” néven ismert kábítószert akart előállítani, hogy azt eladva rendszeres haszonra tegyen szert.

A rendőrök már figyelték a férfit, ezért amint hazaért, ellenőrzés alá vonták a gépkocsiját, illetve a lakóhelyét, amelyekből különféle kábítószereket, valamint drog készítésére, kimérésére és kiadagolására szolgáló eszközt (alkoholt, kénsavat, elektromos mérleget, keverő gépet, üres műanyag simítózáras tasakokat, gumikesztyűt) foglaltak le. A férfi az elfogását megelőzően kokaint is fogyasztott.

police.hu

A 45 éves férfi a lefoglalt alapanyagokból – a hígítás mértékétől függően – akár 90 kiló kábítószert is előállíthatott volna. Az ügyészség 11 v fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kért, valamint 1 millió 250 ezres pénzbüntetést kért a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt férfire.

Kapcsolódó
Elhunyt férje síremlékébe rejtette a drogot, több mint 50 millió forintnyi amfetaminolajat foglaltak le

45 kiló speed készülhetett volna a lefoglalt kábítószer-alapanyagból. Videókkal.

The post 11 év fegyházat kértek az amfetaminolajos drogkereskedőre first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest