12 szavazattal nyert a fideszes polgármesternő Penészleken, de meg kell ismételni a választást

Thumbnail for 5939166

Megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság.

A 24.hu információi szerint a testület helyt adott a 12 szavazatos különbséggel alulmaradt független jelölt fellebbezésének, és elrendelte a polgármesteri választás megismétlését.

A Nyírség délkeleti csücskében fekvő ezer fős településen a Fidesz-KDNP jelenlegi polgármestere, Klenik Sándorné és a független Bíró Péter feszült egymásnak június 9-én 312, illetve kereken 300 szavazatot szerezve.

A döntés után mindkét fél a Facebookra kitett videóban kommentálta az eseményeket. Klenik Sándorné azt mondta, az ismételt választás „semmilyen formában nem vette el a kedvét”, egyúttal azt is állította, hogy bár a másik oldal adta be az eredmény elleni kifogást, „mindannyian tudjuk”, hogy ők hátráltatták a szavazást, és azt is, hogy „kinek a kocsijával, kinek a terepjárójával szállították a mozgóurnát”.

Bíró Péter szerint az önkormányzat nem készült fel arra, hogy milyen távolságra és terepre kell majd szállítani a mozgóurnát, ezért adott ő segítséget. A mozgóurna viszont így sem ért vissza a 19 órai urnazárásra a szavazóhelyiségbe.

Bíró azt is kifogásolta, hogy az idősotthon lakónak kezében fideszes szórólapok voltak. Tudjuk azt a tényt, hogy az idősek otthona a polgármester asszony tulajdona és ő az ügyvezető is, emelte ki videójában a független jelölt.

The post 12 szavazattal nyert a fideszes polgármesternő Penészleken, de meg kell ismételni a választást first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest