177 milliós Ferrari, Bentley-k és Aston Martinok a kirakatban: luxusautó-szalont nyit Mészáros Lőrinc öccse

Thumbnail for 6126023

Napokon belül luxusautó-szalont nyit Székesfehérváron Mészáros Lőrinc öccse – tudta meg a 24.hu. Magyarország leggazdagabb emberének mára szintén milliárdos testvére, Mészáros János cége a vármegyeszékhely központjában, a Várkörúton nyitja meg üzletét.

A De Prix Belvárosi Luxusautó Szalonba már meg is érkeztek azok az autók, amelyeknek az ára bizonyos típusok esetében a százmillió forintot is meghaladja. A kirakatban már a múlt héten több mint egy tucat luxuskocsi parkolt, köztük a Mercedes luxusmárkájából, a Maybachból két típus is: egy terepjáró és egy limuzin. Az utóbbi éppen olyan, mint amilyet Rákay Philip producer és fideszes influenszer is beszerzett. A megvételre kínált autó hatezer kilométert futott, az egyik legnépszerűbb, használt autókat értékesítő portálon 89 millió forintért árulják.

Mészáros János és Mészáros Lőrinc, mellettük Hernádi Zsolt, elől pedig Orbán Viktor és Csányi Sándor a Videoton FC-Újpest mérkőzésen, a székesfehérvári Sóstói Stadion díszpáholyában 2010-ben.

A szalon szintén használtan kínál eladásra egy csaknem 600 lóerős, G-osztályos Mercedest, a NER-elit által is kedvelt terepjáró ára 127,5 millió forint. Hasonlót használt korábban Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója, Tiborcz István, Orbán Viktor veje, valamint Mészáros Lőrinc és Rákay Philip is.

A Székesfehérvár belvárosában található luxusszalonban négy Ferrari is állt ottjártunkkor.

Az egyik egy vadonatúj Ferrari 296 GTB, amit 146 millió forintért kínálnak. Egy hasonlót tesztelt a vezess.hu stábja is, a többszáz lóerős sportautóról azt írták, kevesebb mint 8 másodperc alatt éri el az óránként 200 kilométeres sebességet.

A kirakatban állt egy Ferrari F8 Spider is, ezt a szintén új sportautót 177 millió forintért árulja a szalon. Továbbá eladó egy Ferrari Roma is 126 millió forintért.

Mindezeken kívül három Mercedes, három Bentley és két Aston Martin is parkolt az üzlet kirakatában, az utóbbiak egyike, a Forma-1-ből is ismert terepjáró (ott orvosi autóként használják), a DBX707, amit 99 millió forintért lehet megvenni. A Bentley-k ára meghaladja a százmillió forintot, köztük a legdrágább egy 141 millió forintért kínált Bentayga, amit brit luxustankként is szoktak emlegetni méretei és felszereltsége miatt.

A luxusautó-szalont ottjártunkkor élénk érdeklődés övezte, sokan megálltak, hogy megcsodálják a járműveket, egy idős nő némi iróniával megjegyezte, örül neki, hogy már ilyen autókat is lehet venni a városban. A szomszédos technikum diákjai arra is rákérdeztek az üzlet egyik munkatársánál, hogy nyitás után bemehetnek-e megnézni a kocsikat, ám azt a választ kapták, hogy azokat csak bejelentkezés után lehet majd megtekinteni.

A szalon munkatársa kérdésünkre elmondta, várhatóan ezen a héten nyit az üzlet, néhány engedélyre várnak még. Érdeklődtünk nála arról is, mekkora a kereslet a luxusautók iránt Székesfehérváron, erre úgy reagált:

Kellett nyitni egy ilyen szalont, még ha nem is itt lesz rá kereslet. Exportra viszont biztosan lesz érdeklődés.

Varga Jennifer / 24.hu

Az üzletet a Mészáros János tulajdonában álló Pegazus Autócentrum Kft. fogja üzemeltetni, a cégbírósági dokumentumok alapján már be is jegyezték a társaság egyik fióktelepének a székesfehérvári címet. Az iratokból kiderül, hogy az autókereskedelemmel és -bérléssel foglalkozó vállalkozás bérli a csaknem ezer négyzetméteres üzletet, amelynek tulajdonosa a szintén Mészáros János tulajdonában álló Pegazus Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Magyarán Mészáros egyik cége a másiktól bérli a helyiséget. Mindkét céget kerestük a kérdéseinkkel telefonon, illetve írásban is, ám nem válaszoltak megkeresésünkre.

Az utóbbi társaság ügyvezetője, Mészáros Roland a Magyar Narancs korábbi cikke szerint Mészáros László felcsúti polgármester fia. Mészáros László alpolgármester volt a településen, amikor Mészáros Lőrinc vezette azt. A leggazdagabb magyar öccse, Mészáros János pedig – üzleti tevékenysége mellett – 2006 óta a Fidesz önkormányzati képviselője Felcsúton.

Mint megírtuk, Mészáros Lőrinc testvérének már említett cége, a Pegazus Trade Kft. korábban a Magyar Közútnak szállított munkaruhát, adaptereket, akkumulátort és útépítő gépeket is. Tavaly a társaság 2,1 milliárd forintos forgalom mellett 700 milliós nyereséget mutatott ki, Mészáros János pedig 300 millió forint osztalékot vett ki a cégből. E vállalkozás tulajdonában van a Herceghalom Interat Zrt., amelytől ugyancsak a Magyar Közút vásárolt be százmilliós tételben. Ott tavaly 5,4 milliárdos bevétel és 542 millió forintos adózott eredmény mellett 400 milliós osztalékról döntött Mészáros János.

Szintén az ifjabbik Mészáros testvér érdekeltsége a Híd-Tám Kft., amely tavaly 3,4 milliárdos forgalom és 502 milliós adózott eredmény mellett 500 millió forintos osztalékkal örvendeztette meg a vállalkozót. A cég a Budapest–Belgrád vasútvonal építésében is részt vesz. Másik cége, az Adept Enviro Kft. 2023-ban Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségével közösen nyert el egy 2,5 milliárd forintos, közpénzes keretmegbízást. A cég tavaly 3,6 milliárd forintos forgalmat és 202 milliós adózott eredményt könyvelt el. Mészáros János a szabad eredménytartalék terhére 236 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

The post 177 milliós Ferrari, Bentley-k és Aston Martinok a kirakatban: luxusautó-szalont nyit Mészáros Lőrinc öccse first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest