4 nap alatt 40 ezer homokzsákot pakoltak a Váci Fegyház és Börtön rabjai

Thumbnail for 6106116

A Váci Fegyház és Börtön közvetlenül a Duna-parttal határos, itt a büntetés-végrehajtás munkatársai a védvonal megerősítésével felkészülten várták az egyre növekvő árhullámot, amely a mai napon elérte a börtön területét, olvasható az intézmény pénteki közleményében.

Mint írták: az ár megközelítette azt a több ezer homokzsákból álló védművet, amelyet kollégáik és a fogvatartottak az elmúlt napokban fáradhatatlanul építettek.

A börtön Duna-parthoz legközelebb eső területét ugyan már elérte a víz, de az épületet jelenleg nem fenyegeti a Duna, az alapos védekezésnek köszönhetően. Fontos, hogy az érkező árhullám a börtönt és a fogvatartás rendjét, biztonságát egyébként sem veszélyezteti, a zárkák biztos távolságban helyezkednek el az érintett területtől

– jelezték.

A Váci Fegyház és Börtönben hétfő délben kezdték el a felkészülést az árvízi védekezésre, az intézetben azóta is folyamatos a készenlét. A többnyire magas biztonsági besorolású fegyházas rabok az intézeten belül aktívan részt vettek a munkálatokban, mindennap több száz fogvatartott, három műszakban szüntelenül töltötte és pakolta a biztonság zálogát jelentő zsákokat. A kemény munka eredménye 4 nap alatt 40 ezer homokzsák lett, amelyből 20 ezer a várost, míg 18 ezer az intézetet védi. A fennmaradó 2 ezer zsák tartalékként lett deponálva.

A Dunán levonuló árhullám a büntetés-végrehajtási szervezet 31 intézete közül egyedül a Váci Fegyház és Börtönt veszélyezteti, hiszen az épület festői környezetben, közvetlenül a Duna-parton helyezkedik el. A börtön közel 170 éve országos lefedettséggel hajtja végre a jogerős szabadságvesztések mellett az illetékességébe tartozó letartóztatások foganatosítását.

A büntetés-végrehajtás munkatársai és a fogvatartottak jelenleg is folyamatosan dolgoznak, országszerte több százan veszik ki részüket az árvízhullám megfékezésében. Az elmúlt napokban már több mint 90 ezer homokzsákot töltöttek meg, és szállítottak el kollégáink a legszükségesebb helyekre, zárták a közleményt.

The post 4 nap alatt 40 ezer homokzsákot pakoltak a Váci Fegyház és Börtön rabjai first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest