400 ezer forintos minimálbért ígér a kormányfő

Thumbnail for 6167942

Ha pedig nem terjed ki a háború, eljöhet a mi időnk, amire garancia az az új gazdasági csomag, amivel Orbán szerint 2020 után végre ki tud lábalni a gödörből a magyar gazdaság, ami garantálja például azt is, hogy a bérek növekedni fognak. Orbán szerint ha minden jól megy, fantasztikus évünk lesz 2025-ben, minden más európai országot lepipálhatunk gazdasági növekedést tekintve, amit a kormányfő 3 százalék körül prognosztizált.

Orbán leszögezte, hogy a béreket a rákosista időktől eltérően most nem a kormány állapítja meg, ők erre nem tudnak közvetlenül hatni. A munkavállalók és a munkáltatók tárgyalnak egymással, a kormány maximum segíteni tud, időnként elősegítve a megállapodásokat például adókedvezményekkel.

„Jól haladnak a megállapodásokkal a munkavállalók és a munkáltatók, lesz itt egymillió forintos átlagbér, én úgy látom, és a minimálbért is 400 ezer forint magasságáig tudjuk vinni az elkövetkező néhány évben” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán szerint az új gazdaságpolitikát az alapoknál kell megerősíteni, ő nem tud a haderőnkre vagy az egekben lévő GDP-re hivatkozni, egyedül a magyar emberek akaratára. Ha a magyarok kifejezik igényüket a gazdasági semlegesség iránt, akkor ő azt megtudja védeni, mondta, ezért van szükség az újabb nemzeti konzultációra, amiben ezúttal gazdasági témákban kérdezik az állampolgárokat. Orbán szerint a migráció esetében is szükség volt egy ehhez hasonló nagyon erős talapzatra. A miniszterelnök szerint a kormány nem csak úgy megállította a migrációt, hanem erre felhatalmazást kapott a magyar emberektől.

A migrációra kitérve végül azt mondta, Brüsszel felgyorsítaná a migrációs paktum folyamatait, hiába küzdöttek ők, a KDNP-sek és a Mi Hazánk emberei. Talán majd a következő lépcsőfoknál változnak az erőviszonyok, a kormányfő legalábbis erre számít.

The post 400 ezer forintos minimálbért ígér a kormányfő first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest