A bankhoz kerülnek az OTP-nél a SZÉP-kártyák

Thumbnail for 6151596

2025. január 1-től az OTP Bank Nyrt. teljeskörűen átveszi az OTP SZÉP-kártya kibocsátását leányvállalatától, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-től – erről küldtek értesítést a pihenőkártyával rendelkező ügyfeleknek. Ez azt jelenti, hogy a SZÉP-kártyával összefüggő, teljes szerződéses állományt, így az ügyfelek és a pénztárszolgáltató között fennálló kártyabirtokosi szerződéseket is átruházzák a pénztárszolgáltatóról a bankra, és a szolgáltatást a továbbiakban a bank fogja nyújtani.

Az értesítés szerint az állományátruházást a Magyar Nemzeti Bank jogerősen engedélyezte. Azt is hangsúlyozzák, hogy az állományátruházással kapcsolatban az ügyfeleknek nincs teendőjük. Illetve, hogy a kibocsátó személyében történő változás semmilyen módon nem fogja érinteni az ügyfeleknek nyújtott SZÉP-kártya-szolgáltatást, a bank azt ugyanolyan tartalommal és feltételekkel nyújtja továbbra is, mint jelenleg a pénztárszolgáltató.

Arra is kitérnek levelükben, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében az átruházáshoz nem szükséges az ügyfél előzetes hozzájárulása, azonban az állományátruházás napjáig, azaz 2025. január 1-ig az ügyfél jogosult a szerződést díjmentesen, írásban felmondani. Amennyiben felmondási jogával nem él, a bank a SZÉP-kártya-szerződésben a pénztárszolgáltató teljes körű jogutódjává válik. Ez azzal a következménnyel is jár, hogy az ügyfél pénztárszolgáltató által kezelt személyes és fizetési/tranzakciós adatait is átadják a banknak. A fentiek eredményeként az állományátruházás napjától, azaz 2025. január 1-től kezdve az ügyféli szerződéses partnere a továbbiakban a bank lesz.

The post A bankhoz kerülnek az OTP-nél a SZÉP-kártyák first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest