A Google után az Apple autói is a magyar utakat fotózzák

Thumbnail for 5865081

Április végén a Google Utcakép autói furikáztak a magyar utakon, most pedig az Apple kocsijai is megjelentek idehaza, írja a hwsw.

Az új Apple Maps nézet tavaly április elején indult el hazánkban, amely mindenki számára részletesebb és látványosabb tájékozódási lehetőséget kínált. Ekkor rajtolt el a Google Street View Apple-féle alteregója is, a Look Around, ami interaktív, utcaszintű nézetet biztosít nagy felbontású 3D-s képekkel. Akkoriban még jellemzően kétéves felvételek alkották az útadatbázist, amit azóta frissítettek 2023-as felvételekkel.

Az Apple Maps támogatási oldala szerint azonban az Apple autói április 15. óta ismét szelik az ország útjait, egészen júliusig bezárólag.

Budapest mellett a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, az Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl és Nyugat-Dunántúl területén lehet találkozni a cupertinói cég járműveivel. Vidéki nagyvárosokban, például Szegeden és Debrecenben már többen is lefotózták az autókat.

Az Apple kiemeli, hogy az ilyen tevékenységek során is az Apple Térképek adatgyűjtő járműveinél megszokott adatvédelmi biztosítékokat alkalmazza, azaz a Körbenézés funkcióban megjelenő képeken például kitakarja az arcokat és a rendszámtáblákat, illetve utólag is lehet kérvényezni kitakarást az erre a célra létrehozott felületen.

Kapcsolódó
Ismét a magyar utakat fotózzák a Google autói

Mutatjuk, mikor és hol jelennek meg a techóriás járművei.

The post A Google után az Apple autói is a magyar utakat fotózzák first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest