A Hamász megállapodást akar, de nem mindenáron

Thumbnail for 5862521

Egy, a tűzszüneti tárgyalásokhoz közel álló palesztin tisztviselő szerint a Hamász küldöttsége azzal az elhatározással érkezett Kairóba, hogy megállapodást köt, de nem mindenáron.

A megállapodásnak véget kell vetnie a háborúnak és ki kell vonnia az izraeli erőket a Gázai övezetből, Izrael pedig még nem kötelezte el magát, hogy hajlandó lenne erre

– mondta a tisztviselő a Reutersnek. Egy másik palesztin tisztviselő a Reutersnek elmondta, hogy Izrael egyelőre nem hajlandó elkötelezni magát egy átfogó tűzszünet mellett.

A tisztviselő hozzátette, hogy a Hamász küldöttsége még mindig az egyiptomi fővárosban tartózkodik abban a reményben, hogy a közvetítők nyomást tudnak gyakorolni Izraelre, hogy változtasson álláspontján.

Netanjahu miniszterei már nyilvánosan összevesztek azon, hogy továbblépjenek-e a tűzszüneti javaslattal: koalíciójának szélsőjobboldali tagjai azzal fenyegetőztek, hogy kilépnek a kormányból, ha Izrael “megadja magát” a Hamász követeléseinek, míg a centristák azt mondták, hogy kilépnek, ha nem születik túszalku.

The post A Hamász megállapodást akar, de nem mindenáron first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest