A Helene hurrikán pusztításának már több mint 116 áldozata van az USA-ban

Thumbnail for 6122014

A Helene hurrikán már legalább 116 ember életét követelte, rengetegen maradtak fedél nélkül, illetve több millió háztartásban szakadt meg az áram miatta helyi idő szerint vasárnapig, írja a CBS. A hurrikán az USA délkeleti államaiban kiterjedt pusztítást végez, a hatóságok megfeszítve próbálják ellátni az érintett területek lakosait, és az áramellátás helyreállításán és az utak megtisztításán dolgoznak.

A Helene csütörtök este 4-es kategóriájú – tehát a második legveszélyesebb osztályú – viharként érte el az Egyesült Államok partjait a floridai Big Bend térségében. Ez 13 hónap alatt a harmadik olyan hurrikán, ami áthalad a Big Bend régión. A Helene ezután gyorsan átvonult Georgián, melynek kormányzója, Brian Kemp szombaton azt mondta, hogy az érintett terület „úgy néz ki, mintha bomba robbant volna”, miután a levegőből megfigyelte a pusztítás után maradt, darabokra szakadt házakat és törmelékkel borított autópályákat.

Melissa Sue Gerrits / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ezután a már gyengülő Helene özönvízszerű esőzésekkel csapott le Dél- és Észak Karolina, illetve Tennessee államokra, árvizeket okozva számos patak és folyó medrében, ami komolyan megviselte a gátrendszereket. A vihar várhatóan a Tennessee-völgy felett marad helyi idő szerint vasárnap egész nap.

Észak-Karolinában 46-an haltak meg eddig, az áldozatok kora 4-75 év között mozog. Roy Cooper, az állam kormányzója egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy egy ember egy elárasztott úton történt karambolban, egy másik pedig azután vesztette életét, miután egy fa rádőlt a házára. „Ez egy példátlan tragédia, amely példátlan választ igényel” – mondta a kormányzó, hozzátéve, „tudjuk, hogy lesznek még halálesetek”, ahogy a mentők elérik a pusztítás által elszigetelt területeket.

The post A Helene hurrikán pusztításának már több mint 116 áldozata van az USA-ban first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest