A kegyelmi botrányról, a Magyar-Varga hanganyagról, és Orbán Gáspárról

Thumbnail for 5846679

A kegyelmi botrányról kérdezett a Telex, hogy elárulják-e, miként született a bicskei igazgatóhelyettes számára kedvező döntés, de Gulyás nem kívánt erről beszélni, bár egy korábbi kormányinfón azt állította, hogy vannak információi ezzel kapcsolatban.

Gulyás szerint a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hanganyag (ebben Varga Judit beszél a vádhatóság működéséről) csak megerősítheti az állampolgárok bizalmát az ügyészségben, és megerősíti, hogy valóban nem Polt Péter az „ura” a szervezetnek, mert az a jogszabályok alapján működik. – Rogán Antalt nem kérdezte meg a hanganyagról – jelentette ki Gulyás. A hanganyagban ugyanis arról is szó volt, hogy minisztériumi személyek bementek az ügyészségre és iratokat manipuláltak.

Orbán Gáspárnak nincs irodája a Karmelitában – mondta egy másik kérdésre.

Szó volt arról is, hogy egy református lelkész azután bocsátottak el a minisztériumi háttérintézménytől, hogy kiállt a színpadra Magyar Péter mellett. Ennek kapcsán Gulyás kifejtette, politikai véleménye miatt senkit sem rúgnak ki sehonnan, de próbaidő alatt bárkit ki lehet rúgni, és Tarr Zoltánnal is ez történhetett.

The post A kegyelmi botrányról, a Magyar-Varga hanganyagról, és Orbán Gáspárról first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest