A Keleti pályaudvarnál ér véget az Élet menete

Thumbnail for 5862928

Vasárnap délután elindult az Élet menete című rendezvény Budapesten, amely évente megemlékezik a holokauszt áldozatairól. A felvonulást az idén a huszadik alkalommal tartják meg.

Résztvevői a Dohány utcai zsinagógától indultak el a Rákóczi úton keresztül, a felvonulás utolsó állomása a Keleti pályaudvar előtti tér, ahol színpadot és ülőhelyeket is felállítottak.

A Keleti pályaudvarnál beszédek és kulturális programok várják az érdeklődőket. A felvonulás záróeseményeként közel ötszáz középiskolással indul „Az élet vonata” a pályaudvarról Oswietzim városába, hogy másnap Magyarországot képviseljék a nemzetközi Élet menete megemlékezésen Auschwitz-Birkenauban, ahová közel ötezer résztvevőt várnak a szervezők – részletezte a programot a Neokohn című lap.

A budapesti rendezvény nyitányaként a Dohány utcai zsinagóga előtti téren leleplezték az 1944. május 15. és július 9. között elhurcolt és meggyilkolt 440 000 magyar zsidó emlékére állított emléktáblát. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester az MTI szerint többek között arról beszélt:

a magyar társadalom súlyos morális kudarca és bűne, hogy nem védtük meg zsidó honftársainkat.

Ez a bűn szerinte beleégett a nemzet történelmébe.

A vasárnapi felvonulás a sófár hangjára indult el, élén csaknem száz – elektromos kisbusszal utaztatott – holokauszt-túlélővel.

The post A Keleti pályaudvarnál ér véget az Élet menete first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest