A kőbányai Fidesz alpolgármesternek kért fel egy szocialistát, pedig nincs is rá szükségük a többséghez

Thumbnail for 6127579

Alpolgármesternek választotta meg a Kőbányai Önkormányzat Somlyódi Csabát, írja a Facebookon a momentumos Stemler Diána. Az ügynek az az érdekessége, hogy Somlyódi szocialista képviselő, a Fideszes többségnek pedig nincs szüksége arra, hogy újabb embert vegyen be, hiszen 11 fős többségük van a testületben.

A Momentum a 2024-es választások során nem indult együtt Kőbányán az óbaloldallal, ennek pedig a legfontosabb oka az MSZP-s Somlyódy Csaba volt. A Momentum többször is kérte a partnereket, hogy Somlyódy Csaba ne legyen rajta a közös listán. Erről a szocialista politikusról régóta tudjuk, hogy együttműködik a Fidesszel, erre azonban a mai napon konkrét bizonyítékot is kaptunk: megkaptam a kőbányai önkormányzat alakuló ülésének meghívóját, amiben benne van, hogy a fideszes polgármester felkérte helyettesének a helyi MSZP vezetőjét. Ízlelgessük: a fideszes többségű kerületvezetés MSZP-s alpolgármester kinevezését javasolja a testületnek. Egy fideszes polgármester, három fideszes alpolgármester és egy MSZP-s alpolgármester egy olyan testületben, ahol a Fidesznek többsége van.

– írja Stemler. Szerinte egyébként a kinevezésnek

nem lehet ennek más az oka, minthogy annyira meg van elégedve a Fidesz a kollaboráns MSZP-vel, hogy alpolgármesteri helyet kap az a politikus, akinek a nevét már több kétes üggyel hozta összefüggésbe a sajtó az elmúlt évtizedekben. Vagy talán túl sokat tud?

A képviselő a Demokratikus Koalíció vezetőjének is levelet írt, hogy határolódjanak el az MSZP-től.

The post A kőbányai Fidesz alpolgármesternek kért fel egy szocialistát, pedig nincs is rá szükségük a többséghez first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest