A kormány válaszolt, hogyan kerülhettek Magyar Péter és családtagjai egészségügyi adatai a Magyar Nemzethez

Thumbnail for 6080227

Magyar Péter közszereplővé vált, viselnie kell a nyilvánosságot akkor is, ha az neki kellemetlen

– közölte a 24.hu-val a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Lapunk eredetileg a Honvédkórházat és a fenntartó Honvédelmi Minisztériumot kereste meg kérdéseivel, miután a kormánypárti sajtóbirodalomhoz tartozó Magyar Nemzet különösen védett, szenzitív egészségügyi adatokat közölt a Tisza Párt elnökéről és édesanyjáról – az Országos Bírósági Hivatal volt elnökhelyetteséről –, illetve nagyszüleiről: a lap nyilvánosságra hozta, hányszor vettek igénybe kórházi ellátást az elmúlt években az intézmény úgynevezett speciális rendeltetésű centrumában.

A lap szerint a nagyszülők csak külön parancsnoki engedéllyel kaphatták meg a kiemelt ellátást, Magyar Péternek köszönhetően, és leírták, hogy összesen 46 src-ellátáshoz, valamint kilenc fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak annak köszönhetően, hogy Magyar – Varga Judit igazságügyi miniszter házastársaként – közbenjárt az érdekükben.

A cikkre Magyar Péter úgy reagált, hogy a lap bűncselekményt követett el az egyébként szerinte nem pontos adatok közlésével, és jelezte: feljelentést tesz a Magyar Nemzet ellen különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt.

Lapunk azt kérdezte a Honvédkórháztól és a honvédelmi tárcától:

  • helyénvalónak tartják-e, hogy kikerültek ezek az információk a Magyar Nemzethez?
  • Hogyan történhetett ez meg?
  • Indul-e vizsgálat, eljárás az ügyben?
  • Tudnak-e hasonló esetekről, amikor egy politikus vagy hozzátartozója intézett ellátást rokonának, ismerősének?

Kérdéseinkre érdemi választ nem kaptunk, az intézmény és az illetékes tárca helyett a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált, a fent idézett egyetlen mondattal.

E szerint tehát a kormányzat rendben lévőnek tartja, hogy a (volt) kormánytagok és hozzátartozóik egészségügyi ellátásának részletei megjelennek a sajtóban, bár arról nem közöltek részleteket, hogy a miniszterelnök és a gyermekei, szülei vagy éppen más kormánytagok hányszor vettek igénybe VIP-ellátást, és tervezik-e az ezzel kapcsolatos információkat is megosztani a sajtóval.

The post A kormány válaszolt, hogyan kerülhettek Magyar Péter és családtagjai egészségügyi adatai a Magyar Nemzethez first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest