A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja?

Thumbnail for 6264531

A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.

Állandó szakértőinkkel hat héten át egy-egy konyhai őselemet vizsgálunk meg (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A mostani rész fókuszában a burgonya áll, és többek között ilyen kérdésekről esik szó a beszélgetésben:

  • Hogyan hódította meg egy gumó pár évszázad alatt a világot?
  • Tényleg a szegények eledele a krumpli, vagy tartogat kihívásokat a csúcsgasztronómia számára is?
  • Miért váltott ki olykor tömeghisztériát, és miért hitték azt, hogy lusta burgonyavért okoz a gyári munkásoknál?
  • Ha valójában nem is hizlal a krumpli, akkor miért nem ehetünk állandóan hasábburgonyát?
  • Miért igazságtalan a dietetikus szerint, hogy a krumplinak rossz a píárja?

The post A krumpli valójában nem hizlal, de akkor miért olyan rossz a píárja? first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest