A Lidlben dolgozni is jó, nem csak vásárolni!

Thumbnail for 6128841

Lidl Egészségprogram

A diszkont-áruházlánc 2016 tavaszán indította el az egészségtudatosságot népszerűsítő programját. A Lidl Egészségprogram egyik alapeleme, hogy a munkavállalók számára ingyenes, magánklinikai egészségügyi ellátásokat nyújt. Ezeket a szakellátásokat a Medicover biztosítja, amelynek köszönhetően országos szinten 1 kórház, 12 klinika, 20 laborpont, 4 fogászati klinika és több, mint 500 vidéki partner várja a Lidl dolgozóit. A különböző labor- és diagnosztikai vizsgálatok, általános sebészeti, szemészeti, ortopédiai, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti és urológiai műtétek, hosszas várakozás nélkül, előre egyeztetett időpontban, színvonalas környezetben vehetők igénybe. A műtétekhez és fekvőbeteg-ellátáshoz ráadásul Budapest 30 km-es vonzáskörzeténél távolabb lakó munkavállalók számára díjmentes betegszállítás áll rendelkezésre.

Az éves szabadságkereten felül, a cég 2022 óta egy extra szabadnapot- Egészségnapot– is nyújt a dolgozóknak, amely prevenciós egészségügyi vizsgálatokon való részvétel céljából igényelhető és használható fel.

A program szükségességét és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2023-ban több mint 12 ezer vizsgálatot vettek igénybe a Lidl dolgozói. Felelősségteljes vállalatként a Lidl Magyarország a munkavállalók családjára is gondol, ezért lehetővé teszi az egészségügyi biztosítás kiterjesztését a közvetlen hozzátartozókra (házastárs, gyermekek) is. Ezen túlmenően meghatározott típusú és számú járóbeteg-ellátásra, laborvizsgálatra, valamint receptfelíratásra a biztosított munkavállaló szülei, de akár házas- vagy élettárs szülei is jogosultak lehetnek.

Lidl

Az egészség elsősorban az életmódon múlik!

Az egészséges életmód népszerűsítéséhez hozzátartoznak a különböző sporttámogatási opciók is. A legszélesebb körű az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) SportPass, amely egy multifunkcionális sportbérlet. Ezt a Lidl munkavállalói kedvező áron igényelhetik, és országosan több száz különböző sportcentrumban használhatják fel korlátlanul. Uszodák, fitness-, boksz-, jóga- és mászótermek, tánccentrumok, korcsolya-, golf-, squash- és teniszpályák széles körének szolgálatatásai használhatók ki egyetlen sportkártyával. A klubtagok 700 elfogadóhelyen 200 mozgásformát próbálhatnak ki Magyarország 130 településén az év minden napján.

A Lidl dolgozói között sokan a futás szerelmesei. Számukra alakult meg a Lidl Runners Club, amely összekapcsolja, motiválja és kihívások elé állítja a futás rajongóit. 2023-ban óta online futóközösségként segítik egymás kikapcsolódását a dolgozók a We Are Lidl applikáción keresztül.

A diszkontlánc bizonyos sportesemények nevezésidíját is átvállalja a munkavállalóktól. Az olyan események, mint a Vivicittá futóverseny vagy a Lidl Balaton-átúszás és áthúzás, amelyen idén több mint 100 kolléga – köztük 64 fő SUP-pal – vett részt, nagy népszerűségnek örvendenek a munkavállalók körében.

Az áruházlánc nem titkolt célja, hogy megbízható, stabil munkaadóként az elsőszámú és egyben legjobb választás legyen az álláskeresők körében, és mindent megtesz meglévő munkavállalói megtartása érdekében is. Büszke munkavállalói sikereire és azokat megfelelően honorálja is.

A versenyképes béreken és az Egészségprogramon túl is számos juttatásban részesíti az alkalmazottakat. 100%-ban téríti a tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségét, és 40 Ft/km összegű üzemanyag-támogatást is biztosít a saját gépjárművel munkába járó dolgozóinak. A Lidl étkezési kártya keretében havonta nyújt támogatást, ezeken felül pedig iskolakezdési támogatás, nyári tábor munkavállalói gyermekei részére, családi nap, sportnap, csapatépítés, baby box, karácsonyi ajándék, munkavállalói kedvezmény program, ajánlási rendszer, jubileum teszi még teljesebbé a vonzó csomagot.

Lidl

Stabil és versenyképes vállalatként, közel 10.000 magyarnak nyújt biztos megélhetést, mellyel a 11. legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cég Magyarországon, és mint fair munkáltató, folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőséget biztosít dolgozói számára.

The post A Lidlben dolgozni is jó, nem csak vásárolni! first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest