A Momentumnál tagadják, hogy ők szivárogtatták ki a hangfelvételt a Kutyapárt pénzügyeiről

Thumbnail for 5870157

A napokban nyilvánosságra került egy 2021-ben rögzített hangfelvétel, amelyen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tagjai egy pénzügyi beszámolót tárgyaltak meg. Az itt elhangzottakból azt lehetett leszűrni, hogy a párt nem tud elszámolni bizonyos pénzekkel, illetve az is, hogy nem működtek mindenben szabályosan a 2018-2020-as időszakban, tekintve, hogy bár állami támogatást a pártok és azok alapítványai is kapnak, ezek között nem lehetne átjárás.

Az MKKP kedden kiadott egy közleményt, melyben tisztázták az elhangzottakat: leírták, hogy az ügy középpontjában az áll, hogy a párt 2019-ben 150, 2022-ben 250 millió forint kampánytámogatást osztott ki az emberek között pályázatok útján különböző fejlesztésekre. „Amikor lebonyolítasz egy ekkora pályázatot pár hét alatt, akkor igen, lesz, hogy valaki rossz számlát hoz vagy – hiába könyörögtünk mindenkinek – elfelejt áfást kérni, és az hiány lesz” – írták, miért alakult ki olyan helyzet, hogy több tétellel sem tudtak elszámolni. Emlékeztettek arra is, hogy az „összefolyt” pénzek miatt az Állami Számvevőszék 2023-ban 11,2 millió forintra büntette a pártot, amit meg is fizettek.

Ugyanebben a közleményben a hangfelvétel kiszivárogatójáról azt írták:

Azt lehetett tudni, hogy a felvétel a Momentumhoz került már régebben, majd azt is – több momentumos és egyéb forrásból is, hogy Hajnal Miklós erőltette, hogy lehozza a sajtó, így próbálták volna megnyerni a Hegyvidéki előválasztást, ha már egy normális jelöltet nem sikerült találniuk, aki megteheti, hogy NEM ide jár fodrászhoz

Ezzel kapcsolatban az ATV műsorában kérdezték az MKKP újpesti polgármesterjelöltjét, Nagy Dávidot, aki megismételte a közleményben elhangzottakat. Úgy fogalmazott: „Fél éve tudunk erről a felvételről, momentumos emberekkel beszéltünk, hiszen ahogy a DK-ban vagy a Fideszben, ott is vannak jó emberek. Én onnan tudok róla, hogy ez a felvétel eljutott hozzájuk, és ki akarják hozni”. Azt, hogy ez a felvétel végül eljutott a sajtóhoz, nem tartja etikusnak, pláne, hogy „egy megszűnés szélén lévő párt” juttatta el.

A Telex megkereste az üggyel kapcsolatban a Momentumot, a párt szűkszavúan csak annyit közölt, hogy nem ők szivárogtatták ki a hangfelvételt.

The post A Momentumnál tagadják, hogy ők szivárogtatták ki a hangfelvételt a Kutyapárt pénzügyeiről first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest