A remény rabjai magyar származású rendezője 11 év után újra rendez

Thumbnail for 6125354

Frank Darabont, A remény rabjai rendezője tizenegy éve vonult vissza a filmezéstől, ám most visszatért a Stranger Things két epizódjával. Hogy miért? Nemrég a Daily Beastnek elmondta, hogy a Netflix blockbuster-sorozat szíve győzte meg arról, hogy itt az ideje kilépni a nyugdíjas létből és újra rendezni.

„Ami igazán kirángatott a nyugdíjból, az az volt, hogy a feleségem és én nagyon szeretjük ezt a sorozatot” – mondta Darabont a Stranger Thingsről.

A mostani sorozatok tele vannak szörnyű emberekkel, akik kapzsiságból borzasztó dolgokat tesznek, de a Stranger Thingsben rengeteg szív van

– tette hozzá.

Darabont utoljára 2013-ban rendezett epizódokat a TNT rövid életű drámasorozatában, a Mob Cityben. A 2007-es Stephen King horroradaptáció, A köd óta nem rendezett filmet. További nagy rendezői munkái közé tartozik a Halálsoron és dolgozot a Walking Dead sorozatban is.

Azt pedig még mindig nem tudják elegen, hogy a rendező Darabont Ferenc néven, az ’56-os forradalom után Magyarországot elhagyott szülők gyermekeként született 1959 januárjában, a montbéliardi menekülttáborban. Szülei aztán továbbmentek Amerikába, ott lett belőle Frank Darabont, akit rendezőként háromszor is Oscar-díjra jelöltek. A remény rabjai pedig minden idők egyik legnépszerűbb filmje, mely vezeti az IMDB internetes filmadatbázis örökranglistáját.

The post A remény rabjai magyar származású rendezője 11 év után újra rendez first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest