A városháza véletlenül meghívta az orosz és belarusz nagykövetet egy faültetésre, a többiek inkább nem mentek el

Thumbnail for 6156724

Michael Wallace Banach apostoli nunciussal, a Vatikán budapesti nagykövetével ültette el a Béke fáját Karácsony Gergely csütörtök délelőtt. Az eseményt viszont több NATO- és uniós tagállam nagykövete és diplomatája bojkottálta, mert arra a Főpolgármesteri Hivatal meghívta az orosz és a belarusz nagykövetet is. Ukrajna megtámadása óta a két nagykövetet nem szokták meghívni eseményekre, és a többi nagykövet nem szeret velük mutatkozni.

A Szabad Európa azt írja, a cseh nagykövetségen kedden tartottak egy rendezvényt, amire a két nagykövet nem volt meghívva. A többiek ezen az eseményen egyeztek meg abban, hogy bojkottálják a faültetést. Végül a konkrét eseményre a belarusz nagykövet elment, az orosz nem.

A Főpolgármesteri Hivatal azt mondta a lapnak, hogy

adminisztratív hiba okozta a meghívók kiküldését az említett nagykövetségeknek; a főpolgármester sokszor kifejtett véleménye az Ukrajna elleni orosz agresszió kapcsán természetesen változatlan. A hibáért elnézést kérünk.

The post A városháza véletlenül meghívta az orosz és belarusz nagykövetet egy faültetésre, a többiek inkább nem mentek el first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest