Anyja szerint a magyar titkosszolgálatok védelme alatt áll a nő, akinek a cégét hírbe hozták a robbanó csipogók gyártásával

Thumbnail for 6105702

A magyar titkosszolgálatok védelme alatt áll az a nő, akinek a cégét összefüggésbe hozták a Libanonban és Szíriában felrobbant több ezer csipogóval, mondta az AP hírügynökségnek a nő anyja.

Cristiana Bársony-Arcidiacono nem jelent meg a keddi támadássorozat óta nyilvánosan, amiért széles körben Izraelt okolják. Ő papíron a vezérigazgatója a budapesti székhelyű BAC Consulting nevű cégnek, ami a csipogók tajvani védjegy tulajdonosa szerint a termékek gyártásáért felelt.

Anyja, Beatrix Bársony-Arcidiacono arról beszélt, hogy lányát fenyegetik, és jelenleg egy biztonságos helyszínen tartózkodik, amit a magyar titkosszolgálatok védenek.

A nő azt is mondta Szicíliából, hogy a magyar titkosszolgálatok azt javasolták gyerekének, hogy ne álljon szóba a sajtóval.

Az AP hírügynökség kereste a magyar nemzetbiztonsági hatóságokat, de nem kaptak választ. Így az anyának a állításait sem tudták független forrásból alátámasztani.

A héten történt kétnapos támadás, amely során előbb csipogók, majd walkie-talkie-k robbantak fel, eddig 37 áldozatot követelt és több mint háromezer civil megsérült.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár korábbi közlése szerint egyébként a magyar hatóságok meggyőződtek arról, hogy az érintett cég egy kereskedő-közvetítő cég, nincs magyarországi gyártó- és telephelye, a bejelentett címen egy fő cégvezetője van, a hivatkozott eszközök pedig sohasem jártak Magyarországon.

Kapcsolódó
Csipogók: Órákkal a keddi robbantások előtt is osztottak ki eszközöket a Hezbollah tagjainak

Volt olyan személyhívó, amelyik a dobozában, bontatlanul robbant fel.

The post Anyja szerint a magyar titkosszolgálatok védelme alatt áll a nő, akinek a cégét hírbe hozták a robbanó csipogók gyártásával first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest