Átszakadt egy gát az Ural-hegységben

Thumbnail for 5812458

Átszakadt egy gát az oroszországi Orenburgi terület második legnagyobb városában, Orszkban pénteken; a helyi katasztrófa-elhárítás szerint folyik a lakosok evakuálása.

A TASZSZ orosz állami hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek minisztériumára hivatkozó jelentése szerint az Ural-hegységben fekvő, 230 ezer lakosú városban a gátszakadás következtében hozzávetőleg 4200 házat is eláraszthat a víz, amelyekben megközelítőleg 11 ezren laknak.

A helyi katasztrófa-elhárítás közölte, hogy dolgoznak a lakosok kimenekítésén és a gát megerősítésén a Moszkvától 1800 kilométerre keletre, a kazah határ közelében fekvő városban.

A terület székhelyén, Orenburgban több mint 300 lakóházat és 750 telket öntött el eddig a megáradt Ural folyó vize – közölte Telegram-csatornáján a város polgármestere, Szergej Szalmin.

A polgármester szerint a helyzet válságos. Egy nap alatt 91 centiméterrel emelkedett az Ural vízszintje. Már több mint 350 házat és 750 telket öntött el az ár – tette hozzá. Az Orenburgi területen szükséghelyzetet rendeltek el – közölte a minisztérium.

Az elmúlt napokban 3500 embernek nyújtottak segítséget országszerte az árvizek miatt.

Az orenburgin kívül más uráli régiókban, valamint Kazahsztán határ menti vidékein is áradások pusztítanak.

(MTI)

The post Átszakadt egy gát az Ural-hegységben first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest