Autóba rejtett kamerával rögzítették Nyírbogáton, hogy kik vesznek részt a Tisza Párt helyi szervezetének alapításán

Thumbnail for 6127185

A nyírbogáti önkormányzat frissen megválasztott képviselője szerint a helyi fideszes polgármester próbált titokban felvételeket készíttetni arról, hogy kik mentek el a Tisza Párt szervezetének alakuló ülésére, amit az új képviselő cégének irodájában tartottak. A vállalkozó egy videót is közzétett a szomszédságban parkoló autó ablakába helyezett telefonról.

Tuba Gábor a múlt hét végén jelentette be közösségi oldalán, hogy kedden a háromezres lélekszámú nyírségi településen is megalapítják Magyar Péter pártjának helyi szervezetét. Az önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy azoknak, akik 2026-ban szeretnék leváltani a Fideszt, ott a helyük a Nyírbogáti Bátrak Tiszaszigetében. A szervezetalapítás helyszínéül saját autókereskedésének irodáját hirdette meg.

Tuba a 24.hu-nak azt mondta, a rendezvény előtt kapott információt arról, hogy a fideszes polgármester, Rizsák Ildikó egyik városházi alkalmazottja az utca közeli szakaszán áll meg az autójával, és mielőtt kiszállt, az iroda bejáratára irányozta a műszerfalon hagyott telefonját. Tuba szerint kívülről is látszott, hogy a telefon videófelvevője aktív volt, ezért a helyszínre hívta a rendőröket, akik azt tanácsolták, hogy tegyen magánvádas feljelentést.

A júniusi önkormányzati választáson Tuba volt Rizsák Ildikó kihívója. Rizsák, aki a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének, Simon Miklósnak a felesége, jelentős többséggel nyert ugyan a polgármesteri posztért folyó versenyben, de a testületben 4:2 arányban kisebbségbe szorultak a Fidesz-színekben indulók a függetlenekkel szemben, ráadásul Tuba kapta a legtöbb szavazatot a képviselőjelöltek közül.

Telefonon és emailben is kerestük Rizsák Ildikót, hogy valóban ő kérte-e a felvételek elkészítését, de a polgármesternőtől nem kaptunk választ.

Nyírbogát augusztus végén azért került be a hírekbe, mert a választókerület négy másik településéhez hasonlóan itt is betörtek a polgármesteri hivatalba. A bűntényt maga a polgármester jelentette be. Polt Péter legfőbb ügyész a betöréssorozattal kapcsolatban szeptember elején azt közölte: az elkövetők vélhetően készpénzt kerestek a széfekben, de a nyírbogáti önkormányzattól eltulajdonított széfben iratok is voltak, amelyek később sem kerültek elő. A legfőbb ügyészt egyébként Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kereste meg írásbeli kérdéssel, azt tudakolva: mely önkormányzatok érintettek az elmúlt időszakok betöréseiben, és milyen típusú önkormányzati iratok tűntek el.

Tuba az eset után 500 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki használható információkkal szolgál az elkövetőkről. Bejelentette azt is, hogy kifizet a polgármesternő számára egy hiteles hazugságvizsgálatot is, hogy elejét lehessen venni azoknak a pletykáknak, amelyek felvetették az önbetörés gyanúját.

The post Autóba rejtett kamerával rögzítették Nyírbogáton, hogy kik vesznek részt a Tisza Párt helyi szervezetének alapításán first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest