Az ukránok szerint egy orosz fegyverraktárral együtt felrobbantották az Észak-Koreából küldött rakétákat

Thumbnail for 6140417

Kijevben szerdán közölték, hogy az ukrán erők csapást mértek egy orosz fegyverraktárra a brjanszki határvidéken, ahol az Észak-Korea által Moszkvának szállított rakétákat és lőszereket tároltak – írta a The Moscow Times.

Az ukrán csapatok a nyáron elfoglalták az orosz határ menti Kurszk régió egy részét, és fokozták a támadásokat Oroszországon belül, elsősorban energetikai létesítmények ellen. Az ukrán hadsereg közölése szerint mostani drónos akció célja szintén az volt, hogy logisztikai nehézségeket okozzanak az orosz katonaságnak.

A megsemmisített raktárban főként rakéta- és tüzérségi rendszerek lőszereit tárolták, köztük azokat is, amelyeket Észak-Korea szállított Oroszországnak. A lőszerek egy részét a szabad ég alatt tárolták

– olvasható az ukrán hadsereg vezérkarának közleményében.

Az Egyesült Államok és szövetségesei azzal vádolják Észak-Koreát, hogy lőszert és rakétákat szállít Oroszországnak az immár harmadik éve tartó ukrajnai háborújához.

Az orosz állami média szerint a regionális hatóságok szükségállapotot vezettek be a karacsevszkiji körzetben a robbanások miatt.

A közösségi médiában keringő képeken az látszott, hogy egy hatalmas láng világította meg az éjszakai égboltot egy sor robbanás hangjára.

Az orosz hadsereg szerint az éjszaka 47 ukrán drónt lőttek le, ezek közel felét a brjanszki régió felett. További támadó eszközöket semmisítettek meg az Azovi-tenger felett, a többit pedig Ukrajnával határos régiókban.

The post Az ukránok szerint egy orosz fegyverraktárral együtt felrobbantották az Észak-Koreából küldött rakétákat first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest