Bevitt az iskolába egy zacskó chipset, nem mehet el a szalagavatójára – de okkal

Thumbnail for 5835834

Egy West Carrolton-i (Ohio állam) iskolában megtiltották egy tanulónak, hogy elmenjen a saját szalagavatójára, miután az intézménybe magával vitt egy zacskó chipset. A lány, Ali anyja, Amber Guy a helyi WHIO-nak úgy nyilatkozott, hogy a iskolát decemberben elvégző lányának az iskolabuszon adta oda valaki a chipset, ő pedig éhes volt, így elfogadta. Nem ette meg az egészet, két darab még maradt benne, azt már az iskolában kapta be, kidobta a zacskót a szemétbe, és elment órára. A zacskó előkerült, ezért öt napra felfüggesztette az igazgató a lányt, így nem vehet részt a saját szalagavatóján sem.

Nagy dolog ez neki. Vagy ötven ruhát próbált fel, mielőtt megtalálta a megfelelőt, valószínűleg ez az egyetlen bálja, amelyre el tud menni, mert decemberben érettségizik. Egyszeri lehetőséget vesznek el tőle

– nyilatkozta az anya.

Az iskola nem azért annyira szigorú, mert ilyen erős lenne ott az egészséges étkezés-lobbi, hanem egy tanár miatt.

Az egyik alkalmazott súlyos, életveszélyes allergiában szenved. A probléma azért merült fel, mert a tanuló olyan oktatási területen fogyasztotta el az allergént, ahol tilos az ilyen árucikk. Több helyen táblákat helyeztek el, amelyek értesítik a diákokat, a személyzetet és a látogatókat az iskola ezen érzékeny és korlátozott területéről.

A fegyelmi intézkedés nem önkényes korlátozás, hanem szükséges óvintézkedés annak érdekében, hogy biztosítsa annak a munkatársnak a biztonságát, aki bizonyos élelmiszerektől súlyos, életveszélyes állapotba kerülhet.”

Nem csak ezzel a tanárral kivételeznek, a súlyos allergiával küzdő diákok is megkapják ezt a különleges bánásmódot, ahogy azt a szabályok előírják. Ezt az ott tanuló diákok és szüleik tudomásul is veszik – mindenkivel év elején aláíratnak erről egy papírt.

Az anya részben, lánya teljes mértékben tisztában volt a táblával és a korlátozással, ugyanakkor azt mondják:

Ott van egy olyan tilos a kukorica-tábla, amin egy csöves kukorica látható. Reggel fél hétkor nem sokan gondolnak arra, hogy vajon ebben van-e kukorica

– mondta az anya, aki nem volt tisztában egyébként azzal, hogy a szabályzatot alá is iratták velük, mert Ali apja szignózta, akivel elváltak.

Amber Guy fellebbezett a döntés ellen, de elutasították, ezért most ügyvédet keres.

The post Bevitt az iskolába egy zacskó chipset, nem mehet el a szalagavatójára – de okkal first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest