Bloomberg: Elege van Orbán gazdaságpolitikájából a német befektetőknek, küszöbön a kiábrándulás

Thumbnail for 5861717

Arról ír a Bloomberg, hogy „határozott lehűlésnek indultak” a német-magyar kapcsolatok. Ennek oka pedig az amerikai üzleti portál szerint egyértelműen az, hogy a külföldi befektetőkkel szemben ellenséges lett az orbáni gazdaságpolitika.

„Az Audi, a Mercedes-Benz, a BMW és újabban a fegyvergyártó Rheinmetall is a szoros kapcsolatok szimbólumává váltak, ám egyre nehezebben hagyható figyelmen kívül a kétoldalú ügyek új dimenziója, mégpedig az elégedetlen német befektetők.” – állítja az amerikai hírportál, amely szerint a befektetőknek

elegük van Orbán Viktor miniszterelnöknek abból a kampányából, hogy kiszorítja a külföldi vállalatokat a magyar gazdaság egyre szélesebb területéről.

A fő kifogások

  • a büntetőadók,
  • a gyorsan változó jogszabályi környezet
  • és a szabályozási nyomás miatt fogalmazódnak meg, amelyek politikai kampányokkal keverednek.

Mindezek ráadásul a gazdaság több olyan területét érintik, ahol jelentős a német befektetői jelenlét, így többek között az élelmiszer-kiskereskedelem, az építőipar, a repülőtér-üzemeltetés, a banki és a biztosítási ágazat vállalatai ellen irányulnak.

A lap szerint mindez komoly veszélyekkel járhat: „Nem biztos, hogy ez a legjobb alkalom Orbán számára, hogy elidegenítse a külföldi vállalkozásokat. A német befektetések értéke három év alatt harmadával esett vissza.”

(via ATV)

The post Bloomberg: Elege van Orbán gazdaságpolitikájából a német befektetőknek, küszöbön a kiábrándulás first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest