Botrányos jelenetekkel indult Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója

Thumbnail for 6137881

Cikkünk folyamatosan frissül!

A biztosi kollégium sajtótájékozatójával egy időben hasonló sajtóeseményt hívott össze Orbán Viktor Strasbourgban kedden délutánra. Lapunk értesülései szerint a magyar kormányfő nagyjából két órán át óhajt beszélni a megjelentek előtt, bár az Európai Parlamentben a szabály szerint csak maximum fél órára lehet termet foglalni e célból.

A sajtótájékoztatót azzal kezdte a miniszterelnök, azért döntöttek úgy, hogy kiállnak a média elé egy nappal azelőtt, hogy bemutatnák a magyar soros elnökség programját, mert a holnapi EP-vitán várható „csihi-puhi” várhatóan eltereli majd a figyelmet a lényegi dolgokról. Ezután felidézte, hogy nem először tölti be a soros elnöki posztot, és a következő dátumot is beírta már a naptárba, mert „fő az optimizmus.

A miniszterelnök épp belekezdett volna mondandója lényegi részébe, amikor Gyekiczki Márton, a DK ifjúsági szervezetének tagja az asztalához rohant, és magyar nyelven szólva vetette a szemére:

Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?

Miután Gyekiczkit kivezették, Orbán úgy reagált, a magyar politikában, ha valaki gazembernek nevezi a másikat, az annyit jelent, hogy nem ért egyet vele.

The post Botrányos jelenetekkel indult Orbán Viktor strasbourgi sajtótájékoztatója first appeared on 24.hu.

Tovább az erdeti cikkre:: 24.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest